Hlavní obsah

Fio bance vzrostl v pololetí zisk o 40 procent na 936 milionů

Fio banka v prvním pololetí letošního roku dosáhla čistého zisku 936,24 milionu korun, což je o 40,5 procenta více než před rokem. Finanční instituce to oznámila ve středu.

Foto: Profimedia.cz

Fio banka v první pololetí letošního roku dosáhla čistého zisku 936,24 milionu korun.

Článek

Objem vkladů meziročně stoupl o 21,6 procenta na 194,55 miliardy korun. Bilanční suma banky, tedy součet jejích aktiv a pasiv, vzrostla o 22 procent na 203,8 miliardy korun.

Pololetní zisk se přiblížil miliardě korun. Podle obchodního ředitele Jana Bláhy tak je pravděpodobné, že banka čtvrtý rok po sobě vykáže zisk, který miliardu přesahuje.

„Významně vyšší zisk souvisí s nárůstem bilanční sumy a také se snížením nákladů na riziko. Díky růstu tržních úrokových sazeb očekáváme, že ve druhém pololetí se nám bude dařit ještě lépe,“ doplnil Bláha.

ČSOB zdvojnásobila zisk na 6,6 miliardy

Ekonomika

Fio banka, která na trhu působí od roku 2010, je pátou největší bankou v Česku podle počtu klientů. Kromě ní do této pětice patří Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka a Moneta. Zisk meziročně stoupl všem z této pětice, v mnoha případech i velmi výrazně.

Mezi největší banky podle bilanční sumy potom dlouhodobě patří ČSOB, Česká spořitelna, Komerční banka, UniCredit a Raiffeisenbank. I v této pětici všechny bankovní ústavy hlásily meziroční nárůst zisku v první polovině roku.

Reklama

Související články

ČSOB zdvojnásobila zisk na 6,6 miliardy

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním pololetí stoupl o 91 procent na 6,6 miliardy korun. Objem aktiv pod správou jí vzrostl o 13 procent na 268 miliard korun. ČSOB...

Výběr článků

Načítám