Hlavní obsah

Evropské akcie po zákazu cestování do USA prudce oslabují

• Aktualizováno

Evropské akcie ve čtvrtek prudce oslabují a jejich hlavní index je nejníže za téměř čtyři roky. Velmi výrazně klesají zejména aerolinky. Oznámený zákaz cestování z Evropy do Spojených států totiž prohloubil obavy investorů z negativních dopadů nového typu koronaviru na ekonomiku. Pražská burza ráno ztrácela pět procent.

Foto: Novinky

Pokles hlavních burzovních indexů v 09:30 hodin

Článek

Panevropský akciový index STOXX 600 krátce po zahájení obchodování ztrácel 5,7 procenta na 314 bodů. Index DAX burzy ve Frankfurtu nad Mohanem klesal také skoro o šest procent, burza ve Varšavě padala dokonce o osm procent.

Tom Hanks je nakažen koronavirem. USA zakázaly cesty z Evropy

Koronavirus

Americký prezident Donald Trump v noci na čtvrtek ohlásil 30denní zákaz cestování z Evropy do USA, s výjimkou Británie. Omezení, které má v USA zpomalit šíření nového koronaviru, bude platit od páteční půlnoci. Pod velký tlak se proto dostaly akcie leteckých přepravců, například aerolinek Air France-KLM (–13,8 procenta) a Lufthansa (–12 procent).

V Itálii zavřou všechny obchody kromě těch s potravinami

Koronavirus

Ráno výrazně klesly i akcie v Asii a ve středu uzavřely hluboce v červených číslech i akcie na americké Wall Street. Index Dow Jones odepsal 5,86 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám