Hlavní obsah

Evropská unie nepomůže se záchranou Řecka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská unie nepomůže se záchranou Řecka, které se potýká s vážnými finančními problémy. V rozhovoru s italským listem Il Sole 24 Ore to řekl člen bankovní rady Evropské centrální banky (ECB) Jürgen Stark. Řecko má vysoké dluhy a ocitlo se na pokraji státního bankrotu.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Řecký ministr financí George Papaconstantinou před časem prozradil, že země dluží 7,7 biliónu korun.

Článek

"Trhy klamou samy sebe, když si myslí, že ostatní členské státy jednou sáhnou na peněženky, aby Řecko zachránily," řekl Stark. Řecko prý v posledních letech své veřejné finance neuhlídalo a neudělalo nic proto, aby zvýšilo svou konkurenční schopnost.

"Smlouvy (o evropském společenství) počítají s klauzulí, která žádnou záchranu (ostatních členských zemí) nepředpokládá," pokračoval Stark. "A pravidla je třeba dodržovat," dodal.

Reklama

Související články

Řecko dluží 7,7 biliónu korun

Dluhy Řecka jsou nejvýše v novodobé historii země. Informoval o tom tamní náměstek ministra financí Philippos Sachinidis s tím, že celková suma se vyšplhala na...

Výběr článků

Načítám