Hlavní obsah

Equa bank zvýšila zisk o 167 procent na 232 miliónů

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk Equa bank v loňském roce meziročně vzrostl o 167 procent na 232 miliónů korun z 87 miliónů v předcházejícím roce. Banka to uvedla v tiskové zprávě. Loňský rok finanční ústav označuje za nejúspěšnější ve své historii. Počet klientů vzrostl o 60 tisíc. Equa bank očekává pokračování růstu i v roce 2018.

Foto: Equa bank

Equa bank

Článek

„K výbornému výsledku hospodaření přispěl samozřejmě také dobrý stav české ekonomiky odrážející se ve zlepšující se kvalitě úvěrového portfolia,“ uvedl šéf banky Petr Řehák.

„Za více než dvojnásobně vyšším ziskem oproti roku 2016 stojí především atraktivní nabídka běžného účtu, spotřebitelských půjček a kontokorentů, jejichž prodej meziročně vzrostl o 30 procent,” dodal.

Počet klientů vzrostl o 60 tisíc

Bilanční suma Equa bank, tedy součet všech aktiv nebo součet všech pasiv, meziročně vzrostla o 14 procent téměř na 50,3 miliardy korun. Celkový objem úvěrů se zvýšil o 15 procent na necelých 37 miliard korun.

Objem vkladů vzrostl na konci roku 2017 meziročně o 13 procent na 44,9 miliardy korun. Počet klientů banka za rok navýšila o 24 procent na 307 tisíc. V roce 2017 navíc Equa bank vstoupila na trh institucionálních investorů, když poprvé vydala emise hypotečních zástavních listů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám