Hlavní obsah

EET zaznamenala první výpadek, v úterý ráno nepřijala polovinu účtenek

Novinky, bož, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Systém elektronické evidence tržeb (EET) zaznamenal v úterý ráno mezi 7:45 a 8:30 první větší výpadek. Novinkám to sdělil provozovatel monitoringu Hlídač EET Michal Bláha. Podle něj ve více než polovině případů systém odmítl přijmout účtenky. Podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) šlo o výpadek v rámci plánované úpravy softwaru.

Foto: Novinky

Účtenka z EET

Článek

„Mezi 7:45 a 8:30 jsme odeslali 123 účtenek, z nichž 65 nebylo přijato a vrátilo se s chybou na straně EET, nikoli na straně odesílatele,“ řekl Bláha Novinkám.

Systém podle Bláhy hlásil: „Datová zpráva nebyla zpracována kvůli technické chybě nebo chybě dat.”

„Byl tam výpadek v rámci plánované úpravy softwaru. Omlouváme se za to, ale už je to napraveno. Ten systém funguje,“ komentoval výpadek šéf státní kasy Andrej Babiš (ANO).

Novinky požádaly o vyjádření Generální finanční ředitelství, které se k informaci zatím nevyjádřilo. Podle samotného Bláhy ředitelství problémy zpočátku popíralo. „Generální finanční ředitelství mlží,“ uvedl.

Hlídač EET vznikl jako nezávislý monitoring všech částí EET. Dostupnost EET a rychlost odezvy měří několikrát za minutu 24 hodin denně.

 

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související články

Průzkum: Kvůli EET zaniklo již 700 hospod

Kvůli elektronické evidenci tržeb (EET) zaniklo zhruba 700 menších hospod, většinou bez nabídky teplého jídla. Vyplývá to z v pátek zveřejněného průzkumu...

Výběr článků

Načítám