Hlavní obsah

eBay chce propustit tři tisíce zaměstnanců

Internetová aukční síň eBay uvažuje o snížení počtu zaměstnanců zhruba o tři tisíce, což představuje téměř deset procent celkové pracovní síly. Propuštění by se uskutečnilo na počátku příštího roku, uvedl na svých internetových stránkách list The Wall Street Journal s odvoláním na informované zdroje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

eBay již v září oznámila, že vyčlení svou rychle rostoucí divizi elektronických plateb PayPal do samostatné firmy, jejíž akcie se budou obchodovat na burze. Oddělení by mělo nastat ve druhé polovině příštího roku.

Propouštění by mělo ovlivnit především zaměstnance hlavní divize, internetového trhu, a je zřejmě součástí přípravy eBay na to, že bude samostatnou firmou a případně atraktivním cílem k převzetí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tržní divize zahrnuje stránky eBay.com a StubHub a je ziskovější než PayPal, roste však pomaleji a ohrožuje ji konkurence jako Amazon nebo Alibaba.

Podle analytiků bude nezávislá eBay kandidátem na převzetí. Snížení počtu zaměstnanců pomůže firmě snížit provozní náklady, které jsou důležitým měřítkem při převzetí.

Provozní náklady firmy za devět měsíců letošního roku stouply o 14 procent na 6,4 miliardy USD (141,5 miliardy korun), což je zhruba polovina celkových příjmů.

Mluvčí společnosti se k plánům na propouštění odmítl vyjádřit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám