Hlavní obsah

Drsnou šikanou agenturních pracovníků ve Škodovce se zabývá policie

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šikanou v mladoboleslavském závodě automobilky Škoda Auto se začala zabývat policie. V tomto týdnu vyslýchá všechny zúčastněné i svědky, řekla v úterý policejní mluvčí Eva Hašlová. Z jakého podnětu se případem začala policie zabývat, mluvčí nesdělila. Další informace by mohli policisté zveřejnit koncem tohoto týdne.

Foto: Škoda

Škoda (Ilustrační foto)

Článek

Na případ upozornil týdeník Škodovácký odborář. Škoda Auto rozdala výpovědi pěti zaměstnancům, kteří se podle ní nepřijatelných činů dopouštěli.

„Z nepřípustného chování zaměstnanců byly okamžitě po ukončení vyšetřování vyvozeny důsledky v podobě pěti rozvázání pracovního poměru a jednoho upozornění na porušení povinností,” sdělila Novinkám mluvčí společnosti Kamila Biddle s tím, že šikana je netolerovatelná.

Zavírání do beden, pohmožděná žebra, projímadlo v kávě

Škodovácký odborář popsal, že zaměstnanci kupříkladu nalákali spolupracovníka k bedně s materiálem, chytli ho za nohy i ruce a hodili ho do bedny. „Zavřeli nad ním víko a sedli si na něj, aby nemohl vylézt. Pak do bedny otvorem nastříkali sprej imitující exkrementy. Takto jej tam drželi dlouhé minuty,” uvedl týdeník.

Drsná šikana ve Škodě Auto: Kmenoví zaměstnanci zavírali agenturní pracovníky do beden

Ekonomika

„Jeden agenturní zaměstnanec měl naražená žebra a druhý pohmožděnou páteř a drobná poranění na hlavě,“ uvedl odborářský časopis. Jednání kmenových zaměstnanců označil za „doslova teror“.

„Jednomu kolegovi tajně vzali svačinu, chleba se salámem, který mu namazali vazelínou a vrátili zpět do batohu, aby ji snědl,“ popisuje Škodovácký odborář další příklad drsné šikany na pracovišti.

Ještě v pátek se policie případem nezabývala

Ještě v pátek, kdy byl případ medializován, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková Novinkám, že se mladoboleslavská policie případem ještě nezabývala. „Dosud jsme neobdrželi žádné trestní oznámení,” sdělila Novinkám.

Již v pátek podle ní policisté o šikaně věděli díky zprávám v médiích a Nováková nevylučovala, že časem bude zahájeno oficiální vyšetřování.

V České republice zaměstnávala Škoda Auto k 31. říjnu více než 33 700 lidí, dalších zhruba 3200 lidí jsou agenturní zaměstnanci, tvoří tak necelých deset procent z celkového počtu pracovníků automobilky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám