Hlavní obsah

Delta kupuje po divoké sázce akcie Virgin Atlantic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Americké aerolinky Delta Airlines se v úterý domluvily se singapurskými na odkoupení 49 procent akcií společnosti Virgin Atlantic za 390 miliónů dolarů, uvedla BBC. Majoritní balík 51 procent akcií drží skupina Virgin Group a miliardář Richard Branson. Dohodu ještě musejí schválit regulační úřady v EU a v USA.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K odprodeji došlo po neshodách Bransona se šéfem skupiny International Airlines Group, do které patří i British Airways. Šéf skupiny Willie Walsh se sázel s Brasonem o to, zda tu budou Virgin Atlantic ještě za pět let. Branson vsadil milión liber.

Společnost Singapore Airlines koupila podíl ve Virgin Atlantic v roce 1999 za 600 miliónů liber (téměř 19 miliard Kč). Delta uvažovala o koupi podílu ve Virgin Atlantic už více než dva roky.

Virgin a Delta uvedly, že jim dohoda umožní vyřešit nedostatečný počet slotů na letišti Heathrow, na který doplácí americký dopravce.

Jeho šéf Richard Anderson uvedl, že spojení posílí obě aerolinky a zefektivní služby na transatlantických letech, zejména mezi Londýnem a New Yorkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám