Hlavní obsah

Daně a zákaz kouření mohou za konec deseti tisíc britských hospod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Daně a zákaz kouření jsou údajně hlavním důvodem „soumraku britských hospod”. Vyplývá to ze studie zveřejněné ve středu, podle níž bylo od roku 2006 uzavřeno zhruba 10 tisíc hospod, napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Hospoda Three Chimneys v anglickém Biddendenu

Článek

Zpráva nazvaná „Zavírací doba”, kterou vypracoval Ústav ekonomických záležitostí, zjistila, že od roku 1980 bylo v Británii uzavřeno 21 000 hospod a toto tempo se stále zvyšuje.

Z pohostinských podniků, které byly uzavřeny po roce 2006, valná většina zrušila provoz kvůli zákazu kouření na uzavřených veřejných místech a kvůli dani uvalené na alkohol, uvedla zpráva.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Víc pijí doma

Britové také, jak se zdá, ztrácejí chuť na pivo; v letech 2003 až 2011 klesla konzumace piva u osob starších 15 let o 30 procent. Celkově pak konzumace alkoholu klesla o 18 procent za poslední desetiletí, dodala studie, podle níž Britové čím dál tím častěji raději pijí doma než v hospodách.

V roce 1982 bylo v Británii 67 800 hospod, dodala studie. V roce 2002 to bylo 60 100 a v loňském roce už jen 48 tisíc.

V Česku ministerstvo zdravotnictví navrhuje zakázat kouření v podnicích, kde se vaří. [celá zpráva]

Reklama

Související články

V Británii je až 13 tisíc moderních otroků

V Británii mohlo loni pracovat až 13 tisíc obětí obchodu s lidmi, sexuálního vykořisťování a dalších forem novodobého otroctví. Uvádí to nejnovější zpráva pro...

Výběr článků

Načítám