Hlavní obsah

Další dva úseky D1 se mohou začít opravovat, žádná firma se neodvolala

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) může v následujících týdnech podepsat smlouvy s vítězi výběrových řízení na opravu dalších dvou úseků dálnice D1. Informoval o tom Jan Studecký z tiskového oddělení ŘSD s tím, že o půlnoci z pondělí na úterý vypršel termín, do kterého se mohly neúspěšné firmy v těchto tendrech odvolat.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Připravovaná modernizace D1

Článek

Nic tak nebrání tomu, aby stavební práce nově začaly v úsecích Šternov–Psáře a Loket–Hořice. Prakticky se tak rozbíhá modernizace již čtyř plánovaných úseků z celkem pěti dosud vypsaných v tendru.

Ve dvou zbylých případech, v úsecích 14 (Větrný Jeníkov–Jihlava) a 21 (Lhotka–Velká Bíteš) byly smlouvy s jednotlivými společnostmi podepsány již v uplynulém týdnu a v současnosti firmy přebírají staveniště a připravují se na zahájení prací.

Vítězem výběrového řízení v úseku 5 (Šternov–Psáře) se stala společnost Eurovia CS, která úsek opraví za 523 miliónů korun, což představuje necelých 64 procent předpokládané ceny.

Úsek mezi Loktem a Hořicemi opraví „Sdružení CPI pro D1“, které se skládá ze společností Colas CZ a Porr. To provede opravy za 625 miliónů korun, což je necelých 63 procent předpokládané ceny.

Reklama

Související články

Začíná modernizace D1, ŘSD podepsalo smlouvy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podepsalo se zhotoviteli první smlouvy týkající se modernizace dálnice D1. Modernizace bude probíhat na úseku 14 mezi Větrným...

Výběr článků

Načítám