Hlavní obsah

D1 bude v noci na neděli uzavřena mezi Mirošovicemi a Humpolcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na neděli bude úplně uzavřena dálnice D1 v úsecích mezi 21. a 90. kilometrem. Silničáři zbourají tři šířkově nevyhovující mosty. Auta pojedou objížďkou, informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Jan Rýdl.

Foto: Mapy.cz

Uzavírka na dálnici D1

Článek

Bourat se budou dva mosty mezi Ostředkem a Šternovem a jeden v úseku Hořice–Koberovice. Pro úplnou uzavírku zvolilo ŘSD noc ze soboty na neděli kvůli slabšímu provozu v tuto dobu.

Kompletní uzavírka dálnice potrvá od sobotních 19:00 do nedělních 09:00. Ve směru na Brno budou auta v této době sjíždět na 21. kilometru u Mirošovic a dále pojedou po silnici I/3, dálnici D3 a silnicích I/19 a I/34 směrem na Humpolec, kde se opět napojí na dálnici. Stejnou objízdnou trasu použijí i řidiči v opačném směru z Brna.

Místní doprava ve směru od Prahy může po dálnici D1 pokračovat až na mimoúrovňovou křižovatku Ostředek (EXIT 34) a ve směru od Brna až na křižovatku Koberovice (EXIT 81) a poté využít neznačenou objízdnou trasu.

S dopravními komplikacemi ale musí řidiči počítat bezprostředně před uzavírkou i po jejím skončení. V úseku Hořice–Koberovice bude v sobotu od 13:00 do 19:00 provoz kvůli přípravám demolice sveden do jednoho provizorního pruhu. V neděli, po skončení úplné uzavírky potrvá stejné omezení provozu na dálnici do 15:00.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám