Hlavní obsah

ČSA se nedohodly s Travel Servisem, chartery budou v dceřiné firmě

Novinky, toh
Aktualizováno

České aerolinie nebudou spolupracovat s konkurenční společností Travel Service. Firma nabídla problémovým aerolinkám, že od nich převezme nepravidelné lety pro cestovní kanceláře, takzvané chartery. ČSA to uvedly v pondělí v tiskové zprávě.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Firma se rozhodla, že charterovou dopravu vyčlení do dceřiné společnosti. „Náklady dceřiné společnosti budou velice nízké. I nadále bude těžit z dlouholetého know-how mateřských Českých aerolinií. Veškeré kontrakty uzavřené s klienty charterů budou samozřejmě nadále v plném rozsahu platné, plynule přejdou na nový komerční subjekt,“ uvedl prezident Českých aerolinií Miroslav Dvořák.

Aerolinie se loni octly ve finančních problémech, proto se snaží nejrůznějšími opatřeními snížit své náklady. Nabídku na převzetí charterů podal Travel Service na konci ledna.

"Důvodem ztroskotání jednání o prodeji části ČSA byl rozdílný názor na znění a trvání konkurenční doložky, která měla přímou vazbu na cenu dojednávané transakce," uvedla mluvčí Trave Service Vlaďka Dufková.

Reklama

Související články

Chartery ČSA má převzít Travel Service

České aerolinie (ČSA) se pravděpodobně zbaví charterových letů pro cestovní kanceláře a provozovat budou pouze pravidelné linky. S tímto cílem teď jednají...

Výběr článků

Načítám