Hlavní obsah

ČSA obnovují provoz prvních tří linek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České aerolinie (ČSA) v pondělí po více než dvou měsících obnovují pravidelný provoz. Jejich letadla poletí do francouzské Paříže, německého Frankfurtu nad Mohanem a nizozemského Amsterdamu. Jde o první tři obnovené linky, další budou následovat v příštích dnech. Společnost v polovině března kvůli koronavirové krizi zastavila všechny pravidelné lety z a do Česka.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

České aerolinie (ČSA) pondělí po více než dvou měsících obnovují pravidelný provoz.

Článek

Společnost už dříve avizovala, že spouštění prvních linek bude závislé na podmínkách cestování do vybraných zemí. V první vlně obnovování provozu jsou tak země, které tolik neomezují vstup cizinců.

ČSA plánují v následujících dnech obnovit ještě další linky. Ve čtvrtek 21. května by měly začít létat do Stockholmu a od 25. května do Bukurešti. Do ukrajinského Kyjeva by podle rezervačního systému měl první spoj letět 3. června, do Oděsy pak o den později.

Znárodnění ČSA nic neřeší, říká ekonom

Ekonomika

Prvním dopravcem, který obnovil provoz z Prahy, byly aerolinky Eurowings se spoji do Düsseldorfu, které první let podnikly 3. května. O den později začal do Amsterdamu denně létat také dopravce KLM. Vedle toho na letišti bez přerušení fungují spoje do Minsku od společnosti Belavia a do Sofie od Bulgaria Air.

Reklama

Související články

Ryanair v červenci obnoví 40 procent letů

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair v červenci obnoví 40 procent svých pravidelných letů. V úterý to uvedl server listu Financial Times.

Výběr článků

Načítám