Hlavní obsah

ČOI zakázala prodej sady hudebních nástrojů z Číny, flétna je nebezpečná

Česká obchodní inspekce (ČOI) upozornila spotřebitele na nebezpečnou hračku. Jde o sadu plastových hudebních nástrojů My New Band vyrobených v Číně. Dětem hrozí nebezpečí vdechnutí části flétny. Inspekce prodej této hračky zakázala a distributor ji stáhl z trhu, oznámila ČOI v tiskové zprávě.

Foto: Česká obchodní inspekce

Zakázaná hračka. V detailu vpravo je vidět, že se náústek snadno vejde do zkušebního válce pro malé části.

Článek

Hračku, která láká děti pestrými barvami, zachytili západočeští inspektoři a mohla by se podle ČOI objevit i na předvánočním trhu.

"Ze sady nástrojů představuje pro malé muzikanty riziko zejména flétna, a to díky náustku, který se dá lehce sejmout a snadno se vejde do zkušebního válce pro malé části. To znamená, že při hře – vložení flétny do úst –  hrozí dítěti nebezpečí vdechnutí této části a následně udušení," uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Inspekce upozorňuje, že i přes zákaz prodeje nelze vyloučit, že tato sada hudebních nástrojů může být stále v nabídce některých prodejců. ČOI hračku nahlásila do evropského systému varování Rapex.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám