Hlavní obsah

ČOI zakázala prodej příliš hlasitého dětského telefonu

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Inspektoři České obchodní inspekce (ČOI) objevili na tuzemském trhu dětský telefon Intercom Phone Set na baterie, který představuje vážné riziko především pro děti. Při hraní s telefonem totiž může dojít k poškození sluchu.

Foto: Česká obchodní inspekce

Nebezpečný telefon

Článek

„Při hraní s tímto telefonem hrozí dítěti poškození sluchu, neboť bylo zjištěno, že emisní hladina akustického tlaku stanovená normou byla překročena o 15 procent. Akustický tlak nesmí přesáhnout 90 dB, což výrobce nedodržel,“ sdělil ústřední ředitel ČOI Vladimír Velčovský s tím, že naměřeno bylo 104,3 dB.

Při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku je podle Velčovského více než pravděpodobné, že nastane situace, při které může dojít k poškození zdraví uživatele, konkrétně jeho sluchu.

Na prodej tohoto telefonu vyrobeného v Číně inspektoři vydali zákaz a bude nahlášen do varovného systému RAPEX. Následně distributor přijal opatření ke stažení tohoto výrobku z trhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám