Hlavní obsah

ČNB upozornila na aktivity Silk Assets Investments

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká národní banka upozornila na aktivity společnosti Silk Assets Investments. Ta nabízí na internetových stránkách www.silkassets.org mimo jiné obchodování s investičními nástroji, kryptoměnami a komoditami a při své činnosti zároveň zneužívá loga České národní banky. ČNB o tom informovala na internetu.

Foto: Novinky

ČNB otevírá své dveře veřejnosti jednou za tři roky.

Článek

Firma navíc nemá oprávnění k poskytování investičních, ani jiných služeb na finančním trhu v České republice a ČNB na její činnost nedohlíží. Případná investice tak není ze zákona pojištěna, varuje ČNB na svém webu.

Během čtvrtečního odpoledne přestala být stránka aktivní a po zadání adresy www.silkassets.org se přesměrovala na doménu s mezinárodní komerční koncovkou, která už působení v Česku nezmiňuje.

ČNB určuje měnovou politiku, vydává bankovky a mince, řídí peněžní oběh, platební styk a zúčtování bank. Vykonává také dohled nad bankovním sektorem, kapitálovým trhem, pojišťovnictvím, penzijním připojištěním, družstevními záložnami, institucemi elektronických peněz a devizový dohled.

Reklama

Výběr článků

Načítám