Hlavní obsah

Cestovky vypočítávají, kolik dají lidem za zkrácené zájezdy do Egypta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní kanceláře, které v minulých dnech předčasně ukončily některým lidem zájezdy v Egyptě, stanovují, kolik peněz těmto klientům dají. CK zvolily finanční náhradu nebo slevy na další zájezdy.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Cestovní kancelář Fischer zkrátila dovolenou 30 turistům v Hurgadě o jeden den, aby naplnila letadlo, které se ze země vracelo. "Těmto klientům jsme se omluvili a za den, který si u moře neužili, jim vrátíme část peněz za ubytování a stravování v hotovosti. Půjde až o zhruba 1000 korun na osobu," uvedl mluvčí kanceláře Jan Osúch.

CK Alexandria zkrátila některým lidem zájezd o týden. "S klienty, kterým jsme byli nuceni zájezd zkrátit ze dvou týdnů na jeden a vrátili se tak již toto pondělí, jsme den po jejich návratu znovu telefonovali s omluvou, opětovným vysvětlením situace a informací, že jim finanční kompenzaci zašleme do konce tohoto týdne," uvedl marketingový ředitel CK Alexandria Petr Šatný.

Lidé dostanou polovinu ceny ubytování v hotelu.

Peníze i slevy

CK Exim tours tento týden rozhodla o urychlení návratu svých klientů z Egypta. Poslední turisté cestovní kanceláře by měli přiletět ve čtvrtek. Turistům, kterým byla zkrácena dovolená o více než polovinu, bude vracet 50 procent z celkové částky zaplacené za zájezd v hotovosti.

Zároveň jim poskytne dalších 20 procent slevu na libovolný zájezd. Dovolenkářům, kterým kancelář zkrátila pobyt méně než o polovinu, vrátí poměrnou část nečerpaných služeb v hotovosti a stejnou slevu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám