Hlavní obsah

Česká zbrojovka začne vyrábět v Brazílii

Uherský Brod

Uherskobrodská Česká zbrojovka založila v Brazílii nový výrobní a montážní závod. Bude zásobovat brazilské ozbrojené složky, informovala pracovnice zbrojovky Hana Smilková. Vyrábět se bude v brazilském státě Santa Catarina.

Článek

Závod ponese název CZ-Brasil. Podle serveru ihned.cz jde o společný projekt s tamní společností RT Trading. Hlavním modelem bude pistole CZ P-07, jejíž výroba se má v budoucnu zcela přesunout z Uherského Brodu do Brazílie. Závod má začít fungovat od září. V listopadu se očekává dokončení první tisícovky kusů.

Výrobní objekt, ve kterém vznikne 150 nových pracovních míst, má mít 10 tisíc metrů čtverečních. Nový projekt vznikl na základě účasti na veletrhu zbrojního průmyslu LAAD v Rio de Janeiru.

Loňské tržby na rekordu

Česká zbrojovka měla loni znovu rekordní tržby. Zvýšila je zhruba o sto miliónů na 2,2 miliardy korun. [celá zpráva]

Tržby firmy se mají zvyšovat i letos – plánuje dosažení hranice 2,5 miliardy korun. Provozní zisk společnosti dosáhl čtvrt miliardy korun, v roce 2011 činil zisk po zdanění přes 225 miliónů korun. Firma loni vyrobila 180 tisíc zbraní, letos jich má být 220 tisíc.

Letošní významnou zakázkou pro zbrojovku je dodávka 50 tisíc pistolí za stovky miliónů korun pro Egypt. Pro firmu je to jeden z největších kontraktů posledních let. [celá zpráva]

Česká zbrojovka je jednou z největších českých zbrojařských firem. Její roční tržby se v posledních letech pohybují nad dvěma miliardami korun. Firma má mateřský závod v Uherském Brodě. Kromě produkce zbraní v mateřském závodě vyrábí v Brně také zbraně pro sport a lov. Současná akciová společnost vznikla v roce 1992. Historie zbrojní výroby v Uherském Brodě ale sahá až do 30. let minulého století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám