Hlavní obsah

Češi prosázeli na mistrovství světa ve fotbale stovky miliónů

Nejvíce sázek ze všech letošních sportovních událostí bude na mistrovství světa ve fotbalu. Již před čtvrtfinálovými zápasy šampionátu, tedy po odehrání 56 utkání z celkem 64, se na tom shodly největší sázkové kanceláře. Řada překvapivých výsledků na mistrovství podle nich způsobila, že sázkaři jsou méně úspěšní než obvykle.

Foto: ČTK

Na fotbalové mistrovství světa vsadili Češi již stovky miliónů korun.

Článek

"Jakkoliv byl zájem sázkařů o olympiádu v Kanadě i hokejové mistrovství v Německu velmi výrazný, s jistotou mohu už v tuto chvíli tvrdit, že mistrovství světa v Jihoafrické republice bude nejsázenější událostí letošního roku," řekl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Společnost očekává, že její odhadovaný celkový náběr sázek 400 miliónů Kč v Česku se pravděpodobně naplní.

Tipsport na pobočkách a přes internet eviduje objem sázek přesahující hranici 350 miliónů korun. Ohromný zájem je podle mluvčího Lubomíra Ježka o živé sázení v průběhu zápasů. Takzvané live sázky budou tvořit 25 až 30 procent celkového objemu sázek, což bude částka přesahující 100 miliónů korun, uvedl.

"Očekáváme, že mistrovství světa ve fotbalu bude v tomto roce nejsázenější sportovní událostí tohoto druhu," souhlasil mluvčí Chance Ondřej Rajšner. V souboji se sázkaři zatím podle něj bookmakeři Chance vedou. Pro sázkové kanceláře byla nejvýdělečnější úvodní část šampionátu, kdy se zrodilo nejvíce překvapení, doplnil mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. Osmifinále bilanci narovnalo, ale celková výherní úspěšnost tiketů je podle něj i nadále o něco nižší, než je běžné.

Nejvíce se sázelo na duel Anglie - Alžírsko

Nejvíce lidé u Tipsportu vsadili na duel Anglie s Alžírskem, přes 12 miliónů korun, ale zápas se stal kvůli remízovému výsledku i největší prohrou pro sázkaře. Podobně podle Ježka sázkaři zahazovali tikety po remíze Itálie s Novým Zélandem. "Italům bychom měli poslat pořádný balík špaget, protože jako obhájci titulu byli nakonec pro sázkaře pohromou," komentoval Ježek fakt, že na zápasech Itálie Tipsport vydělal.

V sázce na vítěze šampionátu věří sázkaři nejvíce mužstvům Argentiny, Brazílie a Španělska, které s odstupem následují Německo a Nizozemsko, upozornil Zikmund. Bookmakeři Tipsportu ale míní, že mistry světa se stanou Brazilci. Před začátkem šampionátu sice favorizovali Španělsko, ale z dosavadních výkonů a výsledků se jim nyní jeví jako hlavní kandidát na titul Brazilci v kurzu 3,3:1.

"Španělé ale zůstávají jedním z hlavních adeptů na mistra světa s kursem 4:1 a mají navíc relativně nejsnazší čtvrtfinálový los proti Paraguayi. Třetím týmem v pořadí jsou Maradona a spol. v kurzu 4,8:1," uzavřel Ježek.

Reklama

Výběr článků

Načítám