Hlavní obsah

Ceny benzínu a nafty dál rostou jen minimálně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ceny pohonných hmot v týdnu znovu stagnovaly. Nejprodávanější benzín Natural 95 stojí průměrně 31,70 Kč/l, o tři haléře více než před týdnem. Nafta zdražila o dva haléře na průměrných 31,51 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 15. dubnu

Článek

Nejdražší benzín stále nabízí čerpací stanice v Jihomoravském kraji, litr tam stojí průměrně 32,22 Kč. V Praze je o sedm haléřů levnější. Přes dvaatřicetikorunovou hranici se průměrná cena Naturalu 95 dostala ještě na Vysočině a v Plzeňském kraji.

Nejdražší nafta je v hlavním městě, kde stojí v průměru 32,13 Kč/l.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejlevnější pohonné hmoty jsou stejně jako před týdnem v Královéhradeckém kraji. Litr Naturalu tam řidiči pořídí průměrně za 31,35 Kč, nafta stojí 31,08 Kč/l.

Od loňského podzimu ceny pohonných hmot v Česku klesaly a dostaly se pod třicetikorunovou hranici. Důvodem byl podle odborníků přebytek ropy na trhu.

Pokles ale zhruba v polovině února skončil a podle analytiků by v delším horizontu měly ceny již jen stoupat, či stagnovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám