Hlavní obsah

Cenová válka pokračuje, innogy v reakci na ČEZ zlevní elektřinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenová válka mezi hlavními dodavateli elektřiny v Česku pokračuje. Společnost innogy v reakci na nedávné oznámení firmy ČEZ od listopadu zlevní elektřinu u základního produktu Standard v distribučním území ČEZ Distribuce v průměru o devět procent. Uvedl to mluvčí innogy Pavel Grochál.

Foto: Profimedia.cz

Společnost innogy v reakci na nedávné oznámení firmy ČEZ od listopadu zlevní elektřinu u základního produktu.

Článek

ČEZ v září oznámil, že od října sníží cenu elektřiny pro domácnosti napříč ceníky v průměru o devět procent. Úspory slibují i další dodavatelé. Důvodem je pokles velkoobchodních cen.

Grochál uvedl, že v distribuční zóně ČEZ Distribuce klesnou také ceny fixních produktů innogy, například nejprodávanějšího tarifu elektřina Optimal.

„S nejoblíbenějším produktem Optimal si náš zákazník zajistí proti ČEZ nižší ceny o 13, 15 a 17 procent v jednotlivých letech smlouvy a zároveň v každém roce získá bonus ve výši 500 korun,” řekl v úterý ředitel innogy pro maloobchod a marketing David Konvalina.

Elektřina pro domácnosti zlevní, oznámil ČEZ

Ekonomika

Firma innogy je největším dodavatelem plynu v Česku, má asi 1,2 milionu odběratelů. Elektřinu od společnosti bere zhruba 0,4 milionu zákazníků. Firma už od října snížila všem zákazníkům cenu plynu o pět procent. Rodina, která od společnosti odebírá elektřinu a zemním plynem vytápí dům a ohřívá vodu, podle propočtů innogy ročně ušetří po snížení cen obou komodit přes 2000 korun.

Ceny upravují i další. ČEZ už dříve uvedl, že po avizovaném poklesu cen firmy zákazníci za každou megawatthodinu (MWh) uspoří zhruba 230 korun, což při průměrné roční spotřebě domácností 3,5 MWh znamená, že lidé ročně ušetří několik stovek korun. E.ON pak tvrdí, že při přechodu na produkty s takzvanou zelenou elektřinou ušetří lidé proti standardním ceníkům společnosti deset procent.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám