Hlavní obsah

Cena našich akcií je moc vysoká, objevilo se na Muskově Twitteru. A šla hned dolů

Akcie automobilky Tesla klesají až o více než deset procent. Může za to tweet generálního ředitele Elona Muska, ve kterém uvedl, že cena akcií společnosti je příliš vysoká, uvedla agentura Reuters.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Elon Musk na snímku z loňského prosince

Článek

Zpráva na Twitteru je jednou z několika neobvyklých zpráv na Muskově účtu, včetně zpráv citujících americkou hymnu a či oznámení, že prodá téměř veškerý svůj fyzický majetek. To vyvolává otázky, zda Muskův účet nebyl napaden.

List The Wall Street Journal uvedl, že Musk mu na dotaz, zda si dělá legraci nebo zda byl jeho tweet před zveřejněním překontrolován, odpověděl v e-mailu pouze slovem "Ne".

"Cena akcií Tesly je příliš vysoká podle mého názoru," píše se na Muskově účtu na twitteru. Agentura Reuters nebyla schopná ověřit, zda Musk zprávu poslal. Tesla ani Twitter na dotaz, zda Muskův účet nebyl napaden, zatím nereagovaly.

Před rokem Musk urovnal spor s americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC) týkající se jeho používání twitteru. V rámci urovnání souhlasil s tím, že bude předkládat k přezkoumání svá veřejná prohlášení o financích Tesly a dalších tématech před jejich zveřejněním firemním právníkům.

Přes Muskovy družice neuvidíme blížící se asteroid, varují astronomové

Věda a školy

Akcie Tesly v posledních týdnech prudce rostly. Od středy, kdy firma oznámila neočekávaný čtvrtletní zisk, přestože její výrobu přerušila pandemie nemoci covid-19, však akcie klesají. Včetně dnešního poklesu ale stejně proti 1. květnu 2019 stouply o více než 40 procent.

O miliardáři Muskovi je známé, že rád zveřejňuje provokativní a senzační tweety, včetně oznámení svého nyní odloženého plánu o přechodu firmy do soukromých rukou a nedávné kritiky omezení pohybu zavedeného vládou. Kritikou těchto nařízení by mohly být i dnes zveřejněné citace americké hymny. Díky svému postoji má na twitteru více než 33 milionů sledujících, což je považováno za marketingový přínos pro Teslu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám