Hlavní obsah

Britská jednička se sportovním zbožím vstupuje na český trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

SportsDirect, největší prodejce sportovních potřeb ve Velké Británii, přichází na český trh. První prodejnu otevřel řetězec 1. listopadu v Karlových Varech, další bude následovat v pražském nákupním centru Avion na Zličíně.

Foto: sportsdirect.com

sportsdirect

Článek

Prodejnu o rozloze 2500 čtverečních metrů otevře na Zličíně SportsDirect 27. listopadu. Nový nájemce nahradí řetězec Gigasport, který letos odešel z českého a slovenského trhu. Lokalitu si SportsDirect vybral jako základnu plánované expanze v České republice.

Společnost SportsDirect byla založena v roce 1982 a celá skupina v současnosti vlastní více než 470 prodejen. Vstup firmy na český trh navazuje na její úspěšnou expanzi na Slovensku.

Konkurence v tuzemském maloobchodu se sportovním zbožím je stále tvrdší. V Česku delší dobu fungují sítě obchodů Hervis, Sportisimo a Intersport a předloni na podzim na český trh vstoupil francouzský řetězec Decathlon. Rakouská obchodní skupina Kastner & Öhler s řetězcem prodejen se sportovními potřebami a módou Gigasport naproti tomu letos z Česka odešla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám