Hlavní obsah

Bratislava má novou nejvyšší budovu a staví podzemní kruhový objezd

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

Sedmnáct let byla nejvyšší budovou slovenského hlavního města centrála Národní banky Slovenska, která má 111 metrů. V těchto dnech ji předstihla Nivy Tower se svými 125 metry.

Foto: HB Reavis

Nivy Tower v Bratislavě

Článek

Nivy Tower je součástí komplexu nového bratislavského autobusového nádraží ve čtvrti Mlynské Nivy. Ta vyrůstá na místě zbouraného starého autobusového nádraží. Nové autobusové nádraží bude celé umístěno v podzemí.

Foto: HB Reavis

Dokončovaná budova Nivy Tower

Výstavba Nivy Tower byla zahájena v roce 2017 a po dokončení koncem letošního roku nabídne 29 kancelářských a dvě technická podlaží. Nabídne celkem 30 tisíc metrů čtverečních kancelářských prostor nejvyššího standardu. Na nejvyšším podlaží bude restaurace s panoramatickým výhledem na město a terasa. V budově budou nejrychlejší výtahy na Slovensku a komplex bude mít i vlastní systém sdílených kol.

Podzemní kruhový objezd

Součástí komplexu nového autobusového nádraží Mlynské Nivy bude i unikátní podzemní kruhový objezd.

„Kruhový objezd bude 15 metrů pod vozovkou. Z podzemní křižovatky bude možný výjezd čtyřmi směry. Dva výjezdy budou směřovat na ulici Mlynské Nivy, třetí do parkoviště a čtvrtý do prostor podzemního autobusového nádraží. Jedná se o první kruhový objezd pod zemí na Slovensku,“ uvedla developerská společnost HB Reavis.

Po rekonstrukci se ulice Mlynské Nivy má stát novým městským bulvárem. Pronajímatelná plocha celého projektu Nádraží Nivy a Nivy Tower by měla přesáhnout 130tisíc metrů čtverečních.

Foto: HB Reavis

Vizualizace podzemního kruhového objezdu u budovy Nivy Tower v Bratislavě

Výše investice do rekonstrukce celé ulice Mlynské Nivy dosáhne 24 milionů eur (613 milionů korun). Dalších 16 milionů eur (408 milionů korun) bude investováno do rekonstrukce přilehlých komunikací. Dokončení celého bulváru je naplánováno na rok 2020.

Podle odborného časopisu Property EU je zóna Nové Nivy momentálně největším developerským projektem v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám