Hlavní obsah

Boeing získal první letošní objednávku na problémové stroje MAX

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americkému výrobci letadel Boeing se podařilo získat první letošní objednávku na model 737 MAX. Kupcem bude polská aerolinka Enter Air, která si objednala dva letouny s opcí na další dva kusy. Výrobce to oznámil na webu. Model byl přitom po dvou smrtelných haváriích uzemněn. Do té doby se jednalo o nejprodávanější model Boeingu.

Foto: Karen Ducey, Reuters

Boeing 737 MAX na konci prvního testovacího letu

Článek

Aerolinky přitom používají výhradně letadla výrobce Boeing, konkrétně 22 kusů modelu 737 a dva MAXy.

„Navzdory aktuální krizi je důležité myslet na budoucnost,” nechal se slyšet generální ředitel aerolinek Grzegorz Polaniecki. „Jsem přesvědčen, že po pečlivých kontrolách, kterými 737 MAX prochází, půjde v příštích letech o nejlepší letadlo na světě,” dodal.

Boeing 737 MAX se po dvou letech vrátil do oblak. Zatím jen cvičně

Amerika

Název 737 MAX se v tiskovém prohlášení objevuje celkem pětkrát. Ve čtyřech případech však společnost sáhla k alternativnímu označení 737-8, jež dosud používala jen interně.

Některá britská média proto spekulovala, že Boeing v tichosti ustupuje od názvu 737 MAX. Mluvčí společnosti to však odmítl s tím, že tento název společnost ve zprávě opakovaně použila.

Kdy – a zda vůbec – se MAXy vrátí do letového provozu není jasné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám