Hlavní obsah

BMW čeká rekordní rok, pokud jde o prodeje

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt/Miláno

Šéf německé automobilky BMW Norbert Reithofer je spokojený s dosavadními výsledky společnosti v tomto roce. Reithofer očekává letos rekordní prodeje, jak uvedla agentura Reuters s odkazem na italský finanční deník Il Sole 24 Oro.

Foto: Profimedia.cz

BMW X6

Článek

„Měli jsme dobrý start v roce 2011 a zaměříme se na to, abychom letos vykázali rekordní prodeje všech našich značek,“ prohlásil sebevědomě Reithofer s tím, že cílem firmy je prodat přes 1,5 miliónu vozů.

Dosavadní výsledky potvrzují, že se BMW zatím daří. V lednu se prodalo 105 177 aut, což představuje meziroční nárůst o 28 procent. V únoru se pak prodej zvedl meziročně o 20 procent.

V letošním roce automobilka spoléhá především na čínský trh, kde by poptávka měla růst dvouciferným tempem. Dalšími „želízky v ohni“ by měly být Indie a Brazílie. Pokud jde o Evropu, zde Reithofer očekává do budoucna pouze mírný nárůst.

Reithofer nastínil i budoucnost automobilky. „Naším záměrem je zůstat nezávislí. V průběhu příštích deseti let se chceme zaměřit na inovace i partnerství zaměřené na jednotlivé komponenty i motory.“

Na konci února BMW společně s Peugeotem oznámily, že plánují investovat 100 miliónů eur (přes 2,4 miliardy korun) do vývoje hybridní technologie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám