Hlavní obsah

Benzin opět mírně zlevnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Ceny pohonných hmot opět o něco klesly. Motoristé ve srovnání s minulým týdnem zaplatí za litr Naturalu 95 o osm haléřů méně, průměrná cena činí 23,83 koruny. Klesla i cena nafty, a to o šest haléřů na 21,03 koruny za litr. Informace o cenách pohonných hmot zveřejnila společnost RR-Auto.

Foto: Pavel David

Cech PHH na 17.ÖKHT v Eisenerzu (Rakousko)

Článek

"Nejbližší doba by neměla přinést výrazný propad cen, spíše stagnaci," domnívá se analytik společnosti Colosseum Jiří Šťastný. Nejvíce se cena benzinu za posledních sedm dní snížila ve východních Čechách, a to o 12 haléřů na 23,64 koruny za litr.

Nejlevnější benzin ale řidiči tradičně najdou na severní Moravě, kde je aktuální průměrná cena 23,35 koruny za litr. Proti minulému týdnu to je o průměrných osm haléřů méně. Za méně než 24 korun natankují řidiči litr Naturalu 95 ještě na jižní Moravě, severních a západních Čechách.

Nejdražší stále v Praze

Nejdražší benzin nakoupí řidiči v Praze, kde je přijde na 24,34 koruny, což je ve srovnání s minulým týdnem o čtyři haléře méně. Nejlevnější motorovou naftu koupí řidiči v západních Čechách, kde proti minulému týdnu zlevnila o pět haléřů na 20,64 koruny za litr. O devět haléřů spadla cena nafty v jižních Čechách, kde litr nyní stojí průměrných 20,97 koruny. V Praze ceny stagnují, nafta se prodává za 21,95 koruny. To je nejvyšší cena v republice.

Šok přijde v lednu

Od ledna se totiž zvedne spotřební daň i v tuzemsku. Litr benzinu Natural 95 u čerpacích stanic podraží o 1,20 Kč, litr motorové nafty o 2,20 Kč. Ceny ropy v pondělí klesaly, a to díky zprávě, že americká armáda prohlásila irácký vývozní ropovod do Turecka za bezpečný.

V 18:00 SELČ klesla v Londýně cena zářijové dodávky severomořské ropy Brent o 14 centů na 29,85 dolaru za barel. Americká lehká ropa tou dobou na newyorské burze NYMEX klesla o 45 centů na 31,86 dolaru.

Reklama

Výběr článků

Načítám