Hlavní obsah

Benzin i nafta za poslední týden zdražily

Pohonné hmoty v Česku za poslední týden zdražily. Průměrná cena Naturalu 95 stoupla o 20 haléřů a dostala se přes 26 Kč za litr. Aktuálně se litr benzinu prodává za 26,04 koruny. Těsně pod hranicí 26 korun je i nafta. Její průměrná cena vzrostla o devět haléřů na 25,97 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Článek

Pohonné hmoty v Česku od poloviny ledna zlevňovaly, řidiči ale tehdy tankovali litr benzinu či nafty za více než 32 korun. Pokles cen zrychlil s nástupem pandemie koronaviru a následným snížením cen ropy. Zhruba před deseti dny se zlevňování paliv zastavilo.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR ke 20. květnu

Nejdražší pohonné hmoty jsou i nadále v Praze. Benzin se v hlavním městě prodává za průměrných 27,38 koruny za litr, což je o 19 haléřů více než před týdnem. Litr nafty tam řidiči tankují v průměru za 27,29 koruny, což je o 23 haléřů vyšší cena než před týdnem.

V žádném dalším regionu Česka se průměrná cena benzinu nebo dieselu přes 27 korun za litr nedostala.

Naopak nejnižší ceny mají čerpací stanice v Plzeňském kraji. Litr Naturalu 95 tam průměrně stojí 25,47 Kč/l, nafta pak 25,41 koruny za litr.

Ceny ropy ve středu i ve čtvrtek rostly. Severomořský Brent se na mezinárodní burze prodával za 36,41 dolaru za barel, to představuje oproti středě nárůst o 1,85 procenta. Americká lehká ropa WTI připisovala 2,15 procenta na 34,21 dolarů za barel. Již ve středu se jejich cena zvýšila zhruba o čtyři procenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám