Hlavní obsah

Benzín a nafta v Česku za týden dál mírně zdražily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku minulý týden opět vzrostly. Nejprodávanější benzín Natural 95 zdražil o deset haléřů na průměrných 31,52 koruny za litr. Litr nafty stál ve středu 31,51 Kč, což je o šest haléřů víc než o týden dříve. Vyplývá to ze čtvrtečních údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: Jan Kočvara, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR k 25. březnu

Článek

Nejdráže natankují řidiči opět v Jihomoravském kraji. Ceny zde koncem února překonaly i dříve dlouhodobě nejdražší Prahu. Jihomoravské čerpací stanice nabízí litr Naturalu průměrně za 32,15 Kč, naftu tam řidiči pořídí za 32,12 Kč/l.

V Praze benzín Natural 95 zdražil v průměru o devět haléřů na 32,06 koruny za litr. Nafta ve středu v metropoli průměrně stála 32,09 koruny a na litru za předchozí týden podražila o šest haléřů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejlevnější pohonné hmoty jsou v Královéhradeckém kraji. Litr Naturalu stojí 31,10 Kč, naftu lze pořídit za průměrných 31,08 Kč/l. Částka, kterou řidiči utratí u čerpacích stanic za litr pohonných hmot, se již ve všech krajích přehoupla přes hranici 31 korun.

Ropa zdražuje

Od loňského podzimu ceny pohonných hmot v Česku klesaly a dostaly se pod třicetikorunovou hranici. Důvodem byl podle odborníků přebytek ropy na trhu. Pokles ale zhruba v polovině února skončil a podle analytiků by v delším horizontu měly ceny již jen stoupat či stagnovat.

Světové ceny ropy se ve středu zvýšily o zhruba tři procenta. Vzhůru je podle agentury Reuters tlačí slabší kurz dolaru, boje v Jemenu a spekulativní nákupy. Nárůstu cen nezabránila ani zpráva o stoupajících zásobách této suroviny ve Spojených státech.

Severomořská ropa Brent zdražila o 1,37 dolaru a uzavřela na 56,48 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy West Texas Intermediate (WTI) se zvýšila o 1,70 dolaru na 49,21 dolaru za barel.

Reklama

Výběr článků

Načítám