Hlavní obsah

Benzín a nafta na čerpacích stanicích dál zdražují

Ceny pohonných hmot v ČR již několikátý týden po sobě rostou. Nejprodávanější benzín Natural 95 od minulé středy zdražil o 36 haléřů na průměrných 27,59 Kč za litr. Nafta se prodává v průměru za 25,93 Kč/l, což je o šest haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: Jan Kočvara, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 6. dubnu

Článek

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze. Benzín zde čerpací stanice nabízejí za průměrných 28,10 Kč/l, v žádném jiném kraji ČR se průměrná cena Naturalu 95 přes 28 korun nedostala. Naftu natankují řidiči v hlavním městě průměrně za 26,57 Kč/l.

Nejlevnější benzín se prodává v Královéhradeckém kraji, a to v průměru za 27,23 Kč/l. Nafta pak stojí nejméně shodně v Královéhradeckém a Libereckém kraji, kde řidiči zaplatí průměrně 25,47 Kč za litr.

Paliva zlevňovala nepřetržitě od loňského listopadu až do začátku března, kdy se benzín prodával za průměrných 26,43 Kč za litr a nafta za 24,77 Kč za litr. Nejdražší byly pohonné hmoty v období posledních sedmi let v roce 2012, kdy benzín stál v Česku přes 38 korun a nafta 37 korun.

Ceny ropy Brent se ve čtvrtek drží kolem 39,80 dolaru za barel. K růstu cen tento týden přispěly také naděje na dohodu předních těžařských zemí o navrhovaném zmrazení produkce ropy na lednové úrovni. Kuvajt v úterý uvedl, že dohody by mělo být dosaženo, i když se Írán – jeden z významných producentů – ke zmrazení těžby odmítá připojit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám