Hlavní obsah

Bazén karlovarského Thermalu se prodávat nebude, Babišovo ministerstvo soutěž zrušilo

Novinky, jas

Ministerstvo financí ustoupilo od záměru prodat bazén v karlovarském hotelu Thermal, který patří státu. Zájem o koupi projevil jediný zájemce, ale ministerstvo jeho záměr odmítlo a soutěž zrušilo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plavecký bazén hotelu Thermal v Karlových Varech v roce 2013

Článek

„Cílem prodeje bazénu bylo získat peníze na investice do samotného hotelu. Nakonec jsme se však rozhodli, že bazén prodávat nebudeme a najdeme jiný zdroj pro potřebné investice,“ prohlásil ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Ministerstvo chtělo prodat termální bazén, který je od loňska uzavřený, kvůli nutnosti vysokých investic do opravy a provozu. Ten by přišel měsíčně na milión korun a dalších 50 miliónů by si vyžádala rekonstrukce.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Lázeňský hotel Thermal v Karlových Varech

Karlovarské hotely se letos potýkají s poklesem tržeb z důvodu odlivu ruské a ukrajinské klientely. Loni skončilo hospodaření hotelu se ziskem necelých devíti miliónů korun.

Hotel Thermal
Karlovarský hotel Thermal, jeden ze symbolů města, byl postaven v letech 1967 až 1976. Tehdy mu ustoupila původní secesní zástavba z 19. století. Hotel nabízí kromě lázeňských služeb rozsáhlé kongresové centrum, které je každoročně zázemím mezinárodního filmového festivalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám