Hlavní obsah

Bankám v Česku stoupl ve čtvrtletí zisk o 1,9 miliardy

Aktualizováno

Bankám a spořitelnám v Česku stoupl letos v prvním čtvrtletí souhrnný čistý zisk meziročně o 1,9 miliardy na 16,54 miliardy korun. Banky vydělávaly hlavně na finančních trzích, příjmy z úroků a poplatků jim klesly. Vyplývá to z dat, která v pondělí zveřejnila Česká národní banka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Komerční bance narostl v prvním čtvrtletí zisk o 12 procent na 3,5 miliardy korun.

Článek

Z největších bank České spořitelně klesl ve čtvrtletí čistý zisk meziročně o 8,4 procenta na 3,7 miliardy korun. Čistý zisk Komerční banky naopak stoupl o 12,2 procenta na 3,5 miliardy korun.

ČSOB vzrostl o pět procent na 3,8 miliardy korun, UniCredit Bank ČR a Slovensko o 58 procent na 1,7 miliardy korun a Raiffeisenbank o 38,4 procenta na 701 miliónů korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zisk z finanční a provozní činnosti všem bankám stoupl meziročně o 1,56 miliardy na 41 miliard korun. Úrokové výnosy klesly o 900 miliónů na 38,2 miliardy korun. Výnosy z poplatků a provizí se meziročně snížily o 230 miliónů na 11,65 miliardy korun.

Na českém finančním trhu působilo na konci letošního prvního čtvrtletí celkem 46 bank, poboček zahraničních bank a stavebních spořitelen.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Česka vtrhnou asijské banky

Během příštích dvou let vstoupí na český trh hned několik asijských bank. Miliardový kapitál přiteče hlavně z Číny, pobočku se však u nás chystá otevřít třeba...

Výběr článků

Načítám