Hlavní obsah

Babiš: Státní dluh se od roku 1995 poprvé sníží. Se Zemanem zničili dluhopis

Novinky, Václav Lang
Praha
Aktualizováno

Státní dluh České republiky poprvé od roku 1995 klesne, na konci letoška má činit 1663 miliardy, což je o 20 miliard méně oproti minulému roku. Na Pražském hradě to ve středu řekl vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) a spolu s prezidentem Milošem Zemanem znehodnotili státní dluhopis ve výši čtyř miliónů.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš a prezident Miloš Zeman na Pražském hradě rozstříhali státní dluhopis na čtyři milióny.

Článek

Zeman s Babišem uspořádali podobné setkání již podruhé. Jeho cílem bylo znehodnocení čtyřmiliónového státního dluhopisu, který byl pořízen z peněz nastřádaných na prezidentském fondu pro umoření státního dluhu.

„Díky tomu, že tento fond roste rychleji, než jsme očekávali, rozstřihneme dnes s panem ministrem Babišem státní dluhopis za čtyři milióny korun,“ řekl Zeman.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Původně totiž měli znehodnotit dluhopis za dva milióny, což odpovídá dvojnásobné hodnotě z léta, kdy poprvé cenný papír znehodnotili. [celá zpráva]

Zeman upřesnil, že v současné době do fondu přispívá asi 500 osob, z toho asi 40 důchodců, kteří každý měsíc posílají sto korun.

Babiš připomněl, že státní dluh stále činí zhruba 160 tisíc korun na jednoho člověka, a ocenil, že Zeman díky svému fondu oddlužil už 31 občanů.

Reklama

Výběr článků

Načítám