Hlavní obsah

Avia zvýšila prodej nákladních aut o 200 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letňanský výrobce nákladních vozů Avia v prvním čtvrtletí zvýšil prodej o téměř 200 procent na 102 vozů. Za celý rok chce prodat 1030 aut proti loňským necelým 300 vozidlům. Firma to sdělila v tiskové zprávě.

Foto: Petr Horník, Právo

Elektromobil Smith společnosti Avia

Článek

"Podle nastaveného plánu se chceme na konci roku dostat zhruba na tisícovku prodaných vozidel. Další čtvrtletí proto bude docházet k akceleraci produkce především díky prodeji na nově otevřených trzích," uvedl výkonný ředitel Marcus Pauels. Ve druhém čtvrtletí plánuje firma prodat 200 aut.

Většina automobilů poputuje na nové exportní trhy Avie a na dodávky podvozků pro ekologické vozy Smith. Avia podle Pauelse získala v Rusku, Polsku a Bulharsku první dealery nové obchodní sítě a místní manažery zodpovědné za budování těchto sítí. "Od poloviny roku zde plánujeme dodávky zákazníkům, které budou prodeje v dalších kvartálech ještě zvedat," dodal.

Trh s nákladními vozidly se z dopadů ekonomické krize vzpamatovává pomalu, proto Avia zvolila strategii vstupu na nové trhy. Do konce tohoto roku chce začít působit například v Austrálii nebo Argentině.

Avia patří pod indickou Ashok Leyland Motors, která dlouhodobě ztrátový podnik získala v roce 2006. Loni vyrobila 283 vozů, což je o zhruba 200 méně než v roce 2008.

Reklama

Související témata:

Související články

Avia představila nákladní elektromobil Smith

Nákladní vůz značky Smith poháněný dobíjecí elektrickou baterií v sobotu představila automobilka Avia při příležitosti oslavy 90. výročí firmy. Avia je...

Výběr článků

Načítám