Hlavní obsah

Avast koupil firmu zaměřenou na ochranu digitální identity

Česká antivirová firma Avast uzavřela dohodu o koupi americké firmy Evernym, která se zabývá ochranou digitální identity. Akvizice má být uzavřena v polovině prosince a produkty založené na technologii Evernym začne Avast nabízet v příštím roce. Avast to oznámil v tiskové zprávě. Cenu nezveřejnil.

Foto: David W Cerny, Reuters

Sídlo Avastu v Praze poblíž stanice metra Pražského povstání.

Článek

Evernym je podle generálního ředitele Avastu Ondřeje Vlčka průkopníkem a lídrem v oblasti osobní identity. Společně s týmem Evernymu chce Avast přinést na trh nová řešení, pokud jde o decentralizovanou osobní identitu.

Evernym bude součástí divize Avastu zastřešující digitální identitu, do jejíhož čela nedávno přišel Charlie Walton, který dříve působil ve společnosti Mastercard.

Avast působí na trhu od roku 1988 a jeho akcie se obchodují na pražské a londýnské burze. Je jedním z průkopníků v oboru počítačového zabezpečení.

Dodává bezpečnostní programy pro počítače a mobilní zařízení. Jeho produkty využívá přes 435 milionů uživatelů po celém světě, z velké části bezplatně.

Akcionáři NortonLifeLock schválili návrh na sloučení s českým Avastem

Internet a PC

„Více než 60 procent světové populace má dnes přístup k internetu, ale nemáme zavedena adekvátní opatření, která by těmto lidem umožnila prokázat, kdo jsou on-line,” uvedl Vlček.

„Důsledkem je, že krádeže identity, on-line podvody a převzetí účtů rychle narůstají stejně jako hromadné digitální sledování. Naší vizí digitální svobody je umožnit lidem spravovat a udržovat si kontrolu nad svými osobními údaji, aby mohli komunikovat a provádět transakce bezpečně a s důvěrou,” dodal.

Evernym byl založen v roce 2013. Jeho technologie umožňují ověřování on-line identity. Avast tak díky akvizici bude moci vyvinout model, který dá uživatelům možnost kontroly nad jejich osobními údaji.

Reklama

Výběr článků

Načítám