Hlavní obsah

Autobazary AAA se vrátily k zisku

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Síť autobazarů AAA Auto se během druhého čtvrtletí letošního roku vrátila k zisku. Společnost ve čtvrtek uvedla, že měla čistý zisk 1,6 miliónů eur, tedy asi 41 miliónů korun. Loni touto dobou prodělala 2,5 miliónů eur.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Předseda představenstva skupiny AAA Auto Vratislav Kulhánek

Článek

„Navzdory nepříznivé hospodářské situaci, jež stále vytváří tlak na naše prodejní objemy, je naše společnost mnohem efektivnější. Snížili jsme naše celkové náklady a naše provozní efektivita vzrostla,” komentoval výsledky generální ředitel skupiny AAA Auto Anthony Denny.

Firma po neúspěších zejména v loňském roce se rozhodla výrazně snížit své výdaje. AAA Auto se například rozhodla ukončit svoji působnost v Maďarsku.

Autobazary AAA Auto:
Na konci roku 2008 měly 38 poboček ve čtyřech zemích. Kvůli restrukturalizaci během loňska se počet zaměstnanců snížil z 3834 na 1401. Počet poboček se snížil o sedm. V roce 2007 firma vstoupila na pražskou burzu. V témže roce vykázala ztrátu 4,9 miliónu eur, tedy v přepočtu asi 120 miliónů korun, rok předtím byla v zisku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám