Hlavní obsah

Asociaci penzijních společností povede Vladimír Bezděk

Praha

Prezidium Asociace penzijních společností ČR (APSČR) zvolilo nového prezidenta, kterým se stal Vladimír Bezděk, generální ředitel a předseda představenstva Penzijní společnosti České pojišťovny. Ve funkci vystřídal generálního ředitele ČSOB Penzijní společnosti Karla Svobodu.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Bezděk

Článek

Novým viceprezidentem byl zvolen Tomáš Vystrčil, člen představenstva Conseq penzijní společnosti. Třetím členem vedení APSČR zůstává dosavadní viceprezident Aleš Poklop, předseda představenstva a generální ředitel Česká spořitelna – penzijní společnosti.

„Jako zástupce lídra trhu vnímám významnou spoluodpovědnost za další směřování celého penzijního sektoru v rámci nově nastaveného důchodového systému v České republice,“ uvedl Bezděk.

Bezděk vystřídal ve funkci prezidenta APSČR Karla Svobodu, který byl zvolen před rokem po rezignaci Jiřího Rusnoka. Svoboda odchází z pozice šéfa ČSOB Penzijního fondu Stabilita, a končí proto také jeho působení v APSČR. Vystrčil vystřídal na pozici viceprezidenta Mojmíra Boucníka, člena představenstva AXA penzijní společnosti, který stejně jako Svoboda v penzijní společnosti končí.

Budoucnost druhého pilíře

Bezděk se stává prezidentem APSČR na sklonku roku, který byl ve znamení změn na poli důchodového zajištění. Hned od ledna začalo v rámci třetího pilíře nově fungovat doplňkové penzijní spoření, které nabízí v účastnických fondech různé investiční strategie, měnila se výše státních příspěvků dosavadního penzijního připojištění a lidé mohli začít uzavírat důchodové spoření – tedy vstupovat do II. pilíře důchodového systému.

Jaká budoucnost čeká právě druhý pilíř nebo jak populární se stanou účastnické fondy třetího pilíře, to budou zřejmě dvě nejžhavější témata, která bude v nové funkci Vladimír Bezděk řešit.

Bezděk zahájil svou profesní dráhu v roce 1997 v České národní bance. V období 2004 až 2005 a rovněž v roce 2010 současně vedl expertní skupiny vlády ČR zabývající se přípravou penzijní reformy. V letech 2007 až 2010 působil jako generální ředitel a předseda představenstva v AEGON Česká republika. V září 2010 se stal šéfem Generali na Slovensku. Od letošního srpna je generálním ředitelem a předsedou představenstva Penzijní společnosti České pojišťovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám