Hlavní obsah

Americké akcie zažily největší růst od roku 1933

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké akciové trhy v úterý večer středoevropského času ukončily obchodování se silnými zisky. Dow Jonesův index posílil o 11,4 procenta. Zaznamenal tak největší jednodenní nárůst od roku 1933. Další akciový index S&P 500 za úterý připsal 9,4 procenta. Americká burza se tak vzpamatovala z předchozích propadů, kdy se dostala na nejnižší hodnoty za poslední tři roky.

Foto: Handrejch Jan, Právo

Budova hlavní burzy na Wall street v New Yorku

Článek

Investory v posledních dnech zachvátila panika z nastávající recese kvůli světové pandemii koronaviru a jejímu dopadu na ekonomiku. Nyní je však uklidnila vidina brzkého schválení balíčku na podporu americké ekonomiky, o němž by se již ve středu mělo hlasovat v Senátu. Celkový objem opatření by se měl pohybovat kolem dvou bilionů dolarů (přes 51 bilionů Kč).

Akcie v USA prudce klesají, Dow Jones ztrácí téměř deset procent

Koronavirus

Index Nasdaq, který sdružuje akcie technologických firem, za úterý připsal 8,1 procenta.

Akcie aerolinek, které v posledních dnech zaznamenávaly těžké ztráty, si ve středu připsaly nebývalé zisky. American Airlines připsaly 35,8 procenta, United Airlines posílily o 25,7 procenta a hodnota akcií Delta Airlines vzrostla 21 procent.

Aerolinie přijdou kvůli koronaviru o 6,5 bilionu korun, čekají pomoc od vlád

Koronavirus

Dobrá nálada se pak ve středu ráno středoevropského času přelila i na asijské trhy. Index tokijské burzy Nikkei připisoval osm procent. Další japonský index Topix ve středu zavíral se ziskem 6,9 procenta. O 2,7 procenta posílil i čínský CSI 300. Akciový index hongkongské burzy Hang Seng za středu připsal 3,1 procenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám