Hlavní obsah

Americké akcie se po brutálním propadu pomalu zotavují

New York

Po prudkém propadu amerických akcií před Vánocemi se trh ve středu začal pomalu zotavovat, uvedla agentura Bloomberg. Stouply všechny akciové indexy i cena ropy.

Foto: Jeenah Moon, Reuters

Obchodník na newyorské burze

Článek

Ve středu stoupl index S 500 krátce po zahájení obchodování o 1,5 procenta. Od září přitom ztratil 19,8 procenta, což představuje skoro tři biliony dolarů, a minulou středu se propadl o osm procent.  Zotavil se i technologický index Nasdaq 100, který posílil o 1,8 procenta, a hlavní Dow Jones vzrostl o 0,7 procenta.

Letošní propad před Vánocemi na světovém akciovém trhu byl největší od roku 2011, i když propady v prosinci byly celkem běžné, za posledních 15 let k nim došlo čtrnáctkrát.

Nejistota kolem šéfa Fedu

K propadům přispěla nedůvěra investorů k tomu, jaký zaujímá americký prezident Donald Trump postoj k šéfovi banky Fed a zda ho nemíní odvolat kvůli zvýšení úrokových sazeb. [celá zpráva]

Stephen Innes ze singapurské společnosti Onda působící v asijsko-pacifické oblasti upozornil, že „prudké pohyby neodrážejí stávající ekonomiku USA“.

Zotavil se také trh s ropou, americká ropa WTI se prodává za více než 44 dolarů za barel.

Japonské akcie mírně vzrostly, zatímco šanghajské padaly druhý den za sebou. Propadaly se také akcie rozvíjejících se trhů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám