Hlavní obsah

Amazon v USA hledá 125 tisíc nových lidí, zvedá nástupní mzdu

Novinky, ČTK, bož

Největší americký internetový prodejce Amazon potřebuje dalších 125 tisíc zaměstnanců do logistiky a dopravy. Aby je nalákal, zvedne nástupní hodinovou mzdu na 18 dolarů (386 korun) z dosavadních 17 dolarů. Agentuře Reuters to sdělil viceprezident donáškové služby Dave Bozeman.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Značka Amazon má podle žebříčku hodnotu v přepočtu 14,7 bilionu korun.

Článek

Amazon podle Bozemana teď nabírá zaměstnance, aby udržel v provozu 100 nových logistických center, která tento měsíc otevírá.

Přibydou ke 250, která už firma letos zprovoznila. Amazonu prospěla pandemie, protože lidi přiměla nakupovat ještě více na internetu než v kamenných obchodech.

V některých oblastech nabízí Amazon i nástupní bonus 3000 dolarů (64 400 korun). Lidé si tak po nástupu přijdou na trojnásobek částky, jakou společnost nabízela před čtyřmi měsíci.

Nejhodnotnější značkou světa je Amazon

Ekonomika

V roce 2018 Amazon stanovil minimální hodinovou mzdu na 15 dolarů. Federální minimální mzda činí 7,25 dolaru za hodinu.

Společnost také zaměstnancům nabízí bonusy, jako je financování školného.

Amazon teď po celém světě zaměstnává přes 1,3 milionu lidí. V loňském roce firma přijala půl milionu lidí.

Společnost působí i v České republice. V červenci oznámila, že zde bude na vstupních pozicích platit 182 korun na hodinu, takže zaměstnanci budou vydělávat nejméně 32 411 korun hrubého měsíčně.

Reklama

Související články

Amazon otevřel v Itálii inovační laboratoř

Americký internetový prodejce Amazon tento týden představil v italském Vercelli novou evropskou inovační laboratoř. Bude vyvíjet nové technologie, které mají...

Výběr článků

Načítám