Hlavní obsah

Amazon je nečekaně podruhé za sebou v zisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Největší světový internetový obchod Amazon ohlásil již druhé období v řadě zisk, který za třetí čtvrtletí letošního roku činil 79 miliónů dolarů (1,9 miliardy Kč). K nečekaně optimistickým výsledkům firmě pomohlo zvláště zvýšení prodeje na severoamerickém trhu, který je pro společnost klíčový, a další rozvoj cloudových služeb Amazonu, uvedla agentura Reuters.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Amazon už podruhé za sebou nahradil ztráty meziročním ziskem. Loni za stejné období od začátku července do konce září hlásila firma ztráty ve výši 437 miliónů dolarů. Zatímco nynější výsledky představují pro podílníky společnosti zisk 17 centů na akcii, loni na každou ztráceli bez pěti centů rovný dolar.

Tržby Amazonu, který v září otevřel distribuční centrum v Dobrovízi u Prahy, dosáhly 25,4 miliardy dolarů, což byl meziroční nárůst o 23,2 procenta, zatímco analytici očekávali jejich hodnotu 24,9 miliardy.

Více než polovinu tržeb reprezentuje Severní Amerika, kde s hodnotou 15 miliard dolarů vzrostly dokonce o 28,3 procenta.

Cena akcií Amazonu se po skončení oficiální části obchodování vyskočila o deset procent a firma uzavřela na hodnotě 564 dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám