Hlavní obsah

Albert v Nizozemsku testuje robota, který doveze nákup ke dveřím

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řetězec supermarketů Albert začal v Nizozemsku testovat robota, který dokáže bez cizí pomoci doručit nákup z obchodu přímo až k zákazníkovi. Objednávka i výdej zboží probíhá pomocí aplikace v mobilu.

Foto: Albert

Albert testuje robota na rozvoj nákupů

Článek

Robot umí najít správnou trasu díky speciální virtuální mapě. Senzory zajišťují, že se dokáže vyhnout jakýmkoliv překážkám. Vzhledem k pohybu v oblasti s vysokou koncentrací lidí je jeho rychlost omezená na osm kilometrů za hodinu. To odpovídá pomalejšímu běhu.

Novinka, která je vyvíjena ve spolupráci s německo-švýcarskou technologickou společností TeleRetail, dostala jméno Aitonomi.

Testování se odehrává v rámci technologického kampusu v Eindhovenu, kde sídlí přes 185 technologických společností a institucí. Podnikatelé, výzkumníci, studenti i ostatní návštěvníci a zaměstnanci si mohou pomocí mobilní aplikace objednat nákup z místního supermarketu Albert Heijn. Když robot dorazí k zákazníkovi, ten ho může otevřít pouze pomocí mobilní aplikace.

Doručování zásilek pomocí samořídících vozidel, robotů nebo dronů zkoušejí i další společnosti, jako třeba Amazon. Automobilka Ford experimentuje s chodícím robotem, který přinese nákup z dodávky ke dveřím. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám