Hlavní obsah

AAA Auto hlásí za loňský rok rekordní čistý zisk

– Praha/Budapešť

Společnost AAA Auto dosáhla v loňském roce svého nejvyššího čistého zisku, který se ve srovnání s rokem 2010 zdvojnásobil na 10,3 miliónu eur (asi čtvrt miliardy korun). Tržby vzrostly zhruba o třetinu na 276,7 miliónu eur (asi 6,8 miliardy korun). Auditované výsledky firma oznámí 30. dubna.

Článek

Počet prodaných vozů narostl meziročně o 13 procent na 44 828 aut a jejich průměrná cena stoupla o 16,3 procenta na 5131 eur (asi 127 000 korun) za vůz.

"Růst prodejů si plánujeme zajistit prostřednictvím nových poboček. Naším cílem je tak dosáhnout za rok 2012 růstu čistého zisku skupiny nejméně o 20 procent při obratu o nejméně pět procent vyšším ve srovnání s loňským rokem," uvedl generální ředitel společnosti Anthony Denny.

Skupina autobazarů loni po čtyřech letech obnovila regionální expanzi, když otevřela jednu pobočku v České republice. Další dvě byly otevřeny letos v únoru v Česku a na Slovensku. V příštích dvou letech společnost zamýšlí otevřít dalších až šest nových autocenter v Česku a tři na Slovensku.

Minulý rok AAA Auto vstoupila také do Ruska, kde plánuje druhou pobočku otevřít v příštím roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám