Hlavní obsah

Indická vláda odmítá, že je Coca-Cola nebezpečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Indické ministerstvo zdravotnictví odmítlo nález Střediska pro vědu a životního prostředí (CSE), který tvrdí, že firmy Coca-Cola a Pepsi v Indii vyrábí a prodávají zdravotně závadné nápoje. Ty podle CSE obsahují vyšší množství pesticidů, než je povoleno.

Článek

Vědci z ministerstva zdravotnictví tvrdí, že zpráva CSE obsahuje nejednotné informace.

Naopak CSE obvinilo vládu, že ji více zajímá obchod než zdraví obyvatel. Frank Lavin, náměstek britského ministerstva pro mezinárodní obchod, totiž indické státy nedávno varoval, že jejich zákaz pití nealkoholických nápojů firem Coca-Cola a Pepsi může vést k tomu, že se Indie stane méně atraktivní pro americké investory, a že zákaz bude mít i negativní důsledek pro indickou ekonomiku.

Šest indických států zakázalo pití a prodej těchto nápojů kvůli obavám, že nápoje jsou zdravotně závadné.

Firmy mají odtajnit recepty na výrobu nápojů

Americkému nápojovému gigantovi Coca-Cole se snaží podat pomocnou ruku Velká Británie. Britští vědci prohlásili, že Coca-Cola, kterou společnost prodává v Indii je bezpečná. [celá zpráva]

Středisko pro vědu a životní prostředí (CSE) však namítá, že britští vědci testovali jen vzorky Coca-coly, které jim dodala sama firma.

Coca-Cola i Pepsi tvrdí, že jejich nápoje jsou bezpečné. Indický Nejvyšší soud nařídil oběma firmám odtajnit všechny přísady, které používají na výrobu svých nápojů prodávaných v Indii, čemuž se obě firmy brání, protože nechtějí prozradit své obchodní tajemství. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám