Hlavní obsah

Čokoláda z Anglie obsahuje vzácný typ salmonely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sladkosti anglické firmy Cadbury zřejmě obsahují vzácný typ salmonely, tvrdí to anglická potravinářská inspekce. Obchodníci ve Velké Británii a Irsku tak museli stáhnout z prodeje přes milión sladkostí této značky. Uvedla to v sobotu televize Prima.

Článek

Inspektoři zjistili vzácný typ salmonely v sedmi druzích výrobků. Podle firmy se mohla salmonela dostat do výrobků ze špatně těsnící trubky v továrně. O tekoucím potrubí věděla společnost už od ledna, kdy poslala vzorky čokolády na přezkum do laboratoře, která salmonelu ve výrobcích našla. Tehdy prý ale nebylo třeba varování vydat, uvedla televize.

Podle Cadbury je jen velmi málo pravděpodobné, že by mohl z čokolády někdo onemocnět. Ve Velké Británii se za první měsíce tohoto roku nakazilo salmonelou zhruba třikrát více lidí než loni za stejné období, uvedla Prima. Že by to ale souviselo se špatnou čokoládou, komise neprokázala.

Reklama

Výběr článků

Načítám