Hlavní obsah

Delvita popřela zprávy, že odchází z ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vedení belgické maloobchodní společnosti Delhaize, která vlastní obchody Delvita, ve čtvrtek odmítlo spekulace o odchodu řetezce z České republiky. Delvita letos v Česku investuje i přesto, že nedosahuje zisku, více než půl miliardy korun do své obchodní sítě. Firma má nyní 95 prodejen a v letošním roce plánuje otevřít čtyři nové obchody.

Článek

"Chceme zůstat na českém trhu. Budeme se soustředit na udržitelnost a ziskovost v ČR," řekl ve čtvrtek ředitel společnosti Delhaize pro západní a střední Evropu Arthur Goethals. Ředitel přiznal, že česká Delvita zatím není zisková.

"Dvě nové prodejny jsme již otevřeli, další dvě budou brzy následovat. Naším hlavním cílem je posilování naší pozice v oblasti supermarketů, kde nyní máme tržní podíl 24 procent. Loni podíl Delvity vzrostl o jedno procento a naší letošní ambicí je jeho další navyšování," uvedl finanční ředitel firmy Miroslav Hanousek.

Delvita v roce 2004 prodělala v tuzemsku 185 miliónů korun a nahromaděná ztráta z let minulých se vyšplhala na 1,6 miliardy korun. Kvůli špatnému hospodaření belgický majitel letos v březnu vyměnil vedení české pobočky. Delvita má problémy, protože Češi dávají přednost nakupování v hypermarketech nebo diskontních prodejnách a méně nakupují v supermarketech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám