Hlavní obsah

SkyEurope bude přes léto létat do Dubrovníku a Splitu

PRAHA

Nízkonákladová letecká společnost SkyEurope rozšířila svoji flotilu na letišti v Praze Ruzyni. Na pražském letišti má firma dva nové stroje - Boeing 737-700. Z Prahy SkyEurope létá do sedmi evropských měst, od června přibudou oblíbená dovolenková letoviska Čechů, Dubrovník a Split. Společnost bude tyto linky provozovat do září.

Článek

Flotila SkyEurope je podle generální ředitelky Letiště Praha Hany Černochové nejmladší a nejmodernější ze všech flotil na pražském letišti. Lidé se mohou se Sky Europe dostat do Amsterodamu, Barcelony, Milána-Bergama, Neapole, Nice, Paříže a Říma.

SkyEurope je první leteckou společností, která si také vytvořila základnu na Ruzyni po otevření nového Terminálu Sever 2. [celá zpráva] Kromě tohoto dopravce mají na Ruzyni základnu ještě ČSA a společnost Travel Service.

Podle odborníků lidé v Česku ještě nejsou na nízkonákladovou dopravu zvyklí. Počet cestujících, kteří využívají služeb těchto přepravců, se ale postupně zvyšuje. Letiště Praha také stále zvyšuje svoji kapacitu. V loňském roce odbavilo 10,77 miliónu cestujících. [celá zpráva]

Z tohoto množství přepravili nízkonákladový dopravci 19 procent pasažérů, což je zhruba dva milióny pasažérů. Praha je nyní spojena se 117 destinacemi a na letišti operuje 57 dopravců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám