Hlavní obsah

Agrofertu loni klesl zisk skoro o dvě třetiny na 1,67 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Konsolidovaný zisk koncernu Agrofert loni klesl o 63,5 procenta na 1,67 miliardy korun. V pátek to uvedl tiskový mluvčí koncernu Karel Hanzelka. Pokles zisku tak pokračoval třetím rokem za sebou, předloni to bylo snížení o 38 procent, o rok dříve o 9,6 procenta. Naopak vyplacené dotace mezi lety 2015 a 2017 rostly z 1,47 na 1,95 miliardy korun.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Výše dotací vyplacená Agrofertu za rok 2018 bude známá až po zveřejnění jeho výroční zprávy na webu. Tam je zatím stále pouze výroční zpráva za rok 2017. V roce 2017 činil podíl dotací na konsolidovaném zisku koncernu zhruba 40 procent.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Dotace vyplacené koncernu Agrofert

Konsolidované tržby koncernu vloni mírně vzrostly na 157,5 miliardy korun.

Důvodem poklesu zisku je podle koncernu zhoršení hospodaření v chemii a potravinářství, konkrétně kvůli sníženému výkonu německé pekárenské skupiny Lieken.

V únoru 2017 tehdejší ministr financí a současný premiér Andrej Babiš (ANO) kvůli zákonu o střetu zájmů vložil své akcie do svěřenských fondů. I když formálně nejsou jeho majetkem, stále je beneficientem svěřenského fondu, což znamená, že veškeré zisky všech firem ve fondu patří Babišovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám