Hlavní obsah

FlixBus kupuje konkurenční Eurolines

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý autobusový přepravce FlixBus se domluvil se skupinou Transdev, že od ní koupí konkurenční Eurolines. FlixBus to ve čtvrtek oznámil v tiskové zprávě. Německý přepravce převezme všechny aktivity Eurolines na trzích ve Francii, Nizozemsku, Belgii, Španělsku i Česku. Hodnotu transakce firma neuvedla.

Foto: FlixBus

Autobusový dopravce FlixBus kupuje konkurenta

Článek

„Nabídka autobusových spojení se týká celkem 25 zemí. Ve vnitrostátní autobusové přepravě ve Francii operuje společnost pod značkou Isilines,“ uvedl FlixBus v prohlášení.

„Integrace dopravních sítí Eurolines a Isilines umožňují náš další evropský rozvoj,“ nechal se slyšet zakladatel FlixBusu Jochen Engert.

„Eurolines posiluje naši evropskou síť spojů a doplňuje náš další rozvoj na klíčových evropských trzích,“ dodal.

FlixBus funguje na německém trhu od roku 2013. Na francouzský trh vstoupil o dva roky později. Na českém trhu působí německý přepravce od roku 2014 na mezinárodních linkách a od srpna 2017 spustil i vnitrostátní linky. Dlouhodobě spolupracuje především s tuzemskou firmou Umbrella.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám