Hlavní obsah

Poláci se smějí záměru vlády kontrolovat české pivo. Hlásí se dobrovolně

Pobavení mezi polskými novináři vyvolalo prohlášení polského ministra zemědělství Jana Ardanowského, že jeho země se nenechá vydírat zavedením kontroly veškerého hovězího dovezeného do Česka z Polska a začne na oplátku se zvýšenou kontrolou českého piva. Ironicky se nabídli, že se budou podílet na kontrole pivní produkce nejen z Česka, ale i z Polska.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

„Hlásíme se za dobrovolníky připravené podpořit nejen vás, pane ministře, ale i naši vlast v tomto šlechetném počínání,“ napsali redaktoři v sobotním vydání listu Gazeta Wyborcza.

„Nabízíme naší vlasti kompetence, zkušenosti i touhou po pomoci vyprahlá ústa připravená ke kontrole českého piva v plném nasazení a s hlubokou znalostí problematiky.“

Novináři s nadsázkou ujistili, že jsou připraveni kontrolovat piva světlá i tmavá, více či méně stupňová, obsah sladu, alkoholu atd. „Někdo sice tvrdí, že pivařská čest nám nedovolí zkoumat piva s různými příchutěmi, ale jsme připraveni poradit si i s tímto problémem,“ tvrdí.

Česko zavedlo mimořádné kontroly polského masa minulý týden poté, co veterináři objevili zásilku 700 kilogramů polského hovězího kontaminovaného bakterií salmonely.

Český svaz pivovarů v reakci na slova polského ministra uvedl, že reálné zavedení kontrol piva neočekává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám